• Anul acesta am avut onoarea de a fi aleasă pentru a primi Premiul Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi Diploma „VREDNICIA ANDREIANĂ PENTRU TINERI”, drept reprezentant gălățean din învățământul liceal.
M-am bucurat nespus, mai ales că am participat cu această ocazie la Sfânta Liturghie, săvârşită sâmbătă în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi și oficiată de un ales sobor de arhierei, preoţi şi diaconi. Astfel, am primit, de asemenea, mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, transmis cu prilejul manifestărilor de la Galaţi.
Această sărbătoare a fost pentru mine un prilej de regăsire a liniștii sufletești. Atunci când ne simţim apăsaţi de problemele vieţii de zi cu zi, pelerinajul la Sfintele Moaște ne ajută să ne putem reculege, să avem o altă perspectivă asupra situaţiilor dificile prin care trecem. M-am încarcat spiritual cu rodul rugăciunilor înălțate și am realizat un lucru: fiecare drum pe care îl facem spre Biserică, în duminici sau sărbători, este un mic pelerinaj de suflet. (Silvia-Andreea Taftă, clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”- Galaţi).
• Ca enoriaş al Eparhiei Dunării de Jos şi, mai ales, ca elev al Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” sărbătoarea Sfântului ocrotitor al Dunării de Jos şi al întregii Românii are o însemnătate deosebită.
Şi în acest an, ca în fiecare an, această sărbătoare a început cu un pelerinaj pe „calea sfinţilor” în procesiunea aducerii sfintelor moaşte spre închinare. Anul acesta Dumnezeu ne-a binecuvântat cu prezenţa moaştelor Sfinţilor Împăraţi Constantin şi maica sa, Elena şi cu icoana Maicii Domnului – Prodromiţa, printre noi. Frigul de afară nu s-a simţit fiindcă ne-am încălzit cântând laude Sfinţilor Împăraţi şi Maicii Domnului. Am văzut că nici pentru credincioşii prezenţi frigul nu a mai fost o piedică, fiind în număr aşa de mare şi cântând împreună cu noi, seminariştii, troparele sfinţilor.
Socotesc că Dumnezeu a luminat minţile şi inimile credincioşilor care au mers împreună cu noi fiindcă ei au cântat cu noi aceste tropare care nu erau foarte cunoscute, fiind cântate destul de rar în Biserică. Asprimea vremii nu a fost o piedică pentru credincioşii care au venit să se închine Sfinţilor Împăraţi şi Sfântului Andrei, fiind întăriţi de Dumnezeu. (Ciprian-Lucian Lazăr, clasa a XI-a Pastorală, Seminarul Teologic ,,Sf. Ap. Andrei”- Galaţi).
• Cu ocazia participării la marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei de la Catedrala Arhiepiscopală din oraşul Galaţi am fost profund impresionat de desfăşurarea acestui eveniment care a inclus aducerea sfintelor moaşte a Sfinţilor Constantin şi Elena, a Sfântului Apostol Andrei şi a Sfintei Cruci, a numărului mare de credincioşi care au participat la acest eveniment, a Înaltpreasfinţiţilor arhiepiscopi şi episcopi care au participat la Sfânta Liturghie.
Prezenţa mea acolo s-a datorat faptului că am fost propus de către lectoratul facultăţii pentru a fi premiat în cadrul acestei sărbători religioase alături alţi doi elevi pentru rezultate deosebite obţinute în cadrul anului universitar 2012-2013.
Pe această cale ţin să mulţumesc lectoratului facultăţii, Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru încredere şi Bunului Dumnezeu care m-a ajutat să obţin rezultate deosebite. (Cristian Briceanu, Anul II, Secţia Canto clasic, Facultatea de Arte a Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi)