Luminatul praznic al Naşterii Domnului aduce, în toate sufletele creştine, negrăită bucurie. Însă cei mai luminaţi de steaua Betleemu-lui, cei mai implicaţi în duhul sărbătorii şi cei mai aproape de Pruncul Hristos sunt copiii. Curăţia lor, sinceritatea şi puterea deplină de a se bucura, chiar pentru lucruri mici, îi aseamănă cu îngerii, care Îl preaslăvesc pe Dumnezeu Care Se face Om.
După tradiţia revistei noastre, oferim câteva gânduri de la copii, însă profunde şi pline de o înţelepciune care le depăşeşte vârsta, despre modul în care percep ei această sfântă sărbătoare, cu toată salba ei de tradiţii. Sunt elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi de la Şcoala nr. 17 din Galaţi
(profesori de Religie: Monica Trifan şi Maricica Boldea).
Eu ştiu că şi sărmanii care nu au un adăpost doresc să petreacă Crăciunul; dar ei trebuie să ştie că este Cineva acolo sus, Care îi iubeşte şi are grijă de ei…
Abia aştept să pot colinda!
Colindul este o tradiţie specific românească şi foarte veche. Prin colind, noi vestim Naşterea Domnului.
Iubesc sărbătoarea de Crăciun pentru că acum se petrece aducerea tuturor sufletelor împreună.
(Mihaela Cazacenco)
Pentru mine, colindele reprezintă suflul viu al sărbătorii de Crăciun, modul prin care oamenii se bucură şi vestesc Naşterea Domnului. Nici nu-mi pot imagina o sărbătoare de Crăciun fără aceste cântări.
Desigur, nu numai cântecul şi plăcerea la auzul lui încântă, ci şi dăruirea şi credinţa pe care o au cei ce rostesc versurile pline de evlavie. Pe oameni, în aceste zile de sărbătoare, îi unesc cântările despre Fiul lui Dumnezeu întrupat, deoarece El îi învaţă să fie credincioşi.
În fapt, colindele vestesc această sfântă sărbătoare şi ne ajută să intrăm în duhul sărbătorii Crăciunului, amintindu-ne de Naşterea Domnului şi de bucuria acestui fapt, unic în veşnicie.
(Gabriela Alexandra Lefter)
Mulţi copii, mai ales cei mici se gândesc la Moş Crăciun şi la darurile primite de la el; se gândesc la jucării, dulciuri şi la toate lucrurile pe care aceştia le aşteaptă. Însă, noi nu trebuie să uităm că Domnul nostru Iisus Hristos S-a născut şi S-a jertfit pentru noi ca să primim cel mai preţios dar: viaţa. De aceea, atunci când mă gândesc la Crăciun, mă gândesc la Domnul Iisus Hristos şi Îi sunt recunoscătoare pentru că Şi-a dat viaţa ca să ne bucurăm de familiile noastre şi de minunatul dar oferit nouă de El: viaţa.
(Andreea Ramona Chirilă)
Bucuria familiilor adusă de Domnul Iisus Hristos dăruieşte fiecăruia luminarea minţii şi curăţirea casei sufletului. În Biserică dobândim curăţirea de păcate prin Jertfa Domnului Iisus Hristos, cât şi vindecarea rănilor sufleteşti.
Cântarea colindelor aduce în casă vestirea venirii lui Iisus Hristos, ca Dumnezeu şi Om, între oameni. El ne-a dăruit toate aceste colinde de Crăciun şi toate sărbătorile, pentru a ne simţi primiţi în rugăciunea noastră, curaţi şi în bucurie cerească.
(Eleonora Dumitrof)
Crăciunul este ziua în care S-a născut Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. El S-a întrupat şi a venit pe lume ca Mântuitor al oamenilor.
Pământul I-a oferit peştera, cerul I-a oferit îngerii, iar Dumnezeu I-a trimis pe cei trei magi cu daruri pentru Iisus.
(Daniela Emilia Leonte)
„Crăciunul nu e decât o sărbătoare” – doar atât zic unii; dar alţii îşi amintesc, lăcrimând, de adevăratul Crăciun cel cu sfinţi, prooroci şi îngeri. Voi credeţi că darurile cumpărate aduc fericirea? Nu, dragilor, dacă doar zâmbiţi şi ştiţi cu adevărat ce este un cadou adevărat precum iertarea sau iubirea, veţi fi cei fericiţi. Colindând, poţi da un zâmbet tuturor. Asta e doar părerea mea, a unui copil.
(Cecilia Ana-Maria Popa)
Darurile nu pot însemna doar dulciuri sau altceva luat de la supermarket, Darul adevărat este cel făcut de tine, lucrat cu mâinile tale rostită sau o rugăciune din suflet pentru cei dragi. Crăciunul reprezintă bucuria familiei, unde cei dragi vin lângă tine. Şi eu mai numesc „crăciun” atunci când cu toţii zâmbim! De Crăciun trebuie să ai un suflet senin.
(Narcisa Alexa)