În urcușul către Înviere, un popas revigorant îl reprezintă Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, prilej de exprimare, prin rugăciune și trăire, a credinței nestrămutate în faptul că și noi, în chip real, Îl întâmpinăm pe Domnul la intrarea în sufletele noastre deschise.
Pelerinajul de Florii este mărturisirea noastră că Îl vom însoți pe Domnul Hristos cu fidelitate pe drumul dureros, dar mântuitor al Sfintelor Sale Pătimiri, că ne vom însuși în chip cât mai profund roadele Jertfei Sale și că vom aștepta, cu negrăită bucurie, Lumina Sfintei Sale Învieri.
La ceas de întâmpinare a Praznicului, după săvârșirea slujbei Vecerniei la biserica „Vovidenia“ din centrul municipiului, distinsul alai, format din copii și tineri însoțiți de profesorii lor de Religie, adulți și bătrâni, în frunte cu toți slujitorii sfintelor altare din cuprinsul orașului și din localitățile limitrofe, purtând veșminte alese, luminoase, specifice marilor sărbători creștine, a pornit pe Calea Domnească către Catedrala Arhiepiscopală, în duh de rugăciune și cântând smerit imnele închinate Intrării Domnului în Ierusalim.
Pe esplanada Catedralei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian i‑a întâmpinat pe pelerini cu mare bucurie, i‑a binecuvântat și a rostit rugăciuni pentru pace, rugăcini de mulțumire, sfințind stâlpările purtate de pelerini, prin stropirea cu apă sfințită.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a arătat roadele acestui pelerinaj în viețile celor care participă cu credință, a mulțumit lui Dumnezeu pentru revenirea la viața normală după doi ani de restricții și le‑a mulțumit celor prezenți, binecuvântându‑i și invitându‑i la un popas duhovnicesc în curtea împodobită cu flori a Centrului Eparhial.
A urmat cuvântul de apreciere și premierea elevilor care au participat la faza județeană a Olimpiadei de Religie și a Olimpiadei de Spiritualitate, mulțumind totodată profesorilor care i‑au îndrumat și format pe acești minunați tineri.
Pelerinajul de Florii a fost un moment de înălțare sufletească către Cer, o pregătire duhovnicească pentru sărbătoarea cea mare a Învierii Domnului și un prilej de a mulțumi lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă toate binefacerile pe care le revarsă cu îmbelșugare în viețile noastre.
Pr. Valentin Rădoi, Protoiereu de Galaţi