„O picătură de sânge, o picătură de viață“ este motivul pentru care, în luna februarie, 80 de tineri tineri voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi. Acțiunea este organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, și este unul dintre exercițiile de solidaritate umană şi filantropie creştină, făcut pentru a sprijini persoanele aflate în stare din spitalele noastre.
Între donatori s‑au aflat tineri din liceele din municipiul Tecuci, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“, voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR), dar și credincioși și lucrători din Protopopiatul Tecuci.
În calitate de donator din Liga Ortodoxă Tecuci, elevă la Colegiul Naţional „Calistat Hogaş“‑Tecuci, recreez momentul trăit, deunăzi, dar în niciun caz nu‑l pot transpune într‑un mod identic, deoarece sentimentele prin care am trecut atât eu, cât şi colegii mei depăşesc încărcătura cuvintelor. Există puţine momente când sufletul se simte complet, una dintre cauzele acestei stări se datorează voluntariatului ‑ care, la nivelul oraşului în care mă aflu, reuşeşte să mă motiveze din punct de vedere spiritual. Într‑o lume plină de nevoi, oferind din puţinul nostru, reuşim să‑i ridicăm la viață pe cei care se simt lipsiţi atât de bunuri materiale, cât şi de speranţa că cineva îi poartă în gândul lor.
Toţii liceenii din Tecuci participă la această acțiune de donare de sânge dintr‑un motiv simplu și firesc: din câteva picături de sânge să dăruim viață și celor care au nevoie de speranță și de viață. Gestul nostru concret este cel de a transforma cuvintele în fapte şi de a conştientiza cât de multă nevoie este pentru societatea noastră să ne implicăm și să realizăm că dincolo de cuvintele și de bunele noastre intenții rămân faptele noastre concrete, în situația de față, fapte dătătoare de viață.
Pentru a te înscrie și TU, cititorule, în rândul donatorilor de sânge e nevoie de o anumită asumare, de curaj, de schimbarea gândului, de schimbarea atitudinii noastre. Schimbarea începe în fiecare dintre noi, în momentul în care simţim că doar ceea ce ne înconjoară nu ne este suficient. Noi‑tinerii de toate vârstele trebuie să aspirăm la valori înalte și să devenim lumina dătătoare de speranță, pentru cei care sunt în suferință sau într‑un impas al vieții lor. De aceea, nădăjduiesc ca rândurile acestea să determine și alte persoane să găsească, neîntârziat, drumul către Centrul de Transfuzii din Galați, și nu numai, pentru a nu opri timpul celor care au nevoie ca viaţa să meargă înainte.
După mai bine de un an, ajung să donez pentru a treia oară sânge. Cu fiecare donare mă simt schimbată în bine pentru că întâlnesc din ce în ce mai mulţi oameni determinaţi să dea o șansă pentru cei care așteaptă și depind de picătura de sânge. Sper ca aceste rânduri să fie un imbold pentru cei indecişi, dar şi un motiv de a duce speranță semenilor a căror viață atârnă de un fir de aţă.
Alexandra Miron, Colegiul Național „Calistrat Hogaș“‑ Tecuci