Prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, anul acesta, a fost cuprinsă în bucuria pascală. Astfel, trăită în contextul sărbătorii Învierii Domnului, cinstirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ne‑a ajutat să descoperim noi sensuri ale mărturisirii dreptei credinţe până la martiriu, precum şi forţa pe care Învierea Mântuitorului o dă creştinilor mărturisitori. Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, trăită în contextul Învierii Mântuitorului ne încredinţează că fiecare putem fi biruitori atunci când viaţa noastră este aşezată pe jertfa şi Învierea lui Hristos.
În Protoieria Tecuci, comunitatea dreptmăritorilor creştini are o evlavie aparte faţă de Sfântul Gheorghe, care a determinat Consiliul local al municipiului Tecuci în 1995, să recunoscă drept ocrotitor al zonei, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.
Prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în mijlocul credincioşilor de la Tecuci, a doua zi de Paşti, la Sf. Liturghie arhierească, săvârşită în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“, a mobilizat un număr mare de credincioşi, participanţi la Sfânta Liturghie şi au dat răspunsurile slujbei pascale.
După Sf. Liturghie şi cuvântul de binecuvântare şi de folos al Înaltpreasfinţitului, adresat întregii comunităţi şi credincioşilor ei, 23 de elevi olimpici la diferite discipline au primit diplome şi premii în icoane, reviste şi bani.
În cadrul agapei pascale de la Protoieria Tecuci, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit din partea echipei de robotică a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş“, expresia recunoştinţei pentru ajutorul duhovnicesc şi financiar, oferit de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Echipa de robotică Thabor s‑a remarcat la concursurile de profil la nivel local şi internaţional.
În sala de şedinţe a Protoieriei Tecuci elevii au făcut o demonstraţie cu robotul cu care au participat la concurs. Întâlnirea a dat posibilitatea multor tineri prezenţi în luările de cuvânt să arate bucuria pe care ei o trăiesc la marile sărbători ale poporului român, precum şi mulţumirile faţă de Biserica Ortodoxă care, în multe activităţi şi programe parohiale, dă posibilitatea cunoaşterii învăţăturii de credinţă, a tradiţiilor şi a valorilor spirituale şi culturale, care de‑a lungul secolelor au conturat identitatea şi personalitatea poporului român, construite pe principiile valorilor creştine.
Programul desfăşurat de Protoieria Tecuci, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului spiritual, a cuprins şi activităţi social-filantropice. Astfel prin implicarea Consiliului, Comitetului parohial şi al voluntarilor, 200 de enoriaşi au primit la domiciliu pachete cu alimente.
De asemenea, credincioşilor participanţi la programul liturgic din ziua prăznuirii Sfântului Gheorghe li s‑au oferit pachete cu daruri pascale.
Cu ajutorul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, nădăjduim ca poporul român să‑şi crească şi să‑şi formeze din tânăra generaţie mărturisitorii, luptătorii şi purtătorii de biruinţă, aşa după cum ne învaţă Sfântul Mucenic.
Pr. Gheorghe Joghiu