LITURGICE
21 iulie – Sf. Cuv. Rafail de la Agapia – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură la biserica Schitului ,,Sf. Cuv. Rafail de la Agapia“ din satul Zimbru, aparţinând de parohia Bursucani, protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi.
22 iulie – participă în Paraclisul bisericii noi a Mănăstirii „Sfânta Maria” ‑ Techirghiol ‑ stavropighie patriarhală ‑ din judeţul Constanţa, la oficierea, de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, a slujbei de Te‑Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile din viaţa Bisericii Ortodoxe Române, a poporului român şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la aniversarea zilei de naştere.
24 iulie – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la întronizarea ca ierarh al Dunării de Jos.
26 iulie – săvârşeşte, la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ din incinta Spitalului Municipal „Elisabeta Doamna“ din Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului.
27 iulie – Sf. M. Mc. Pantelimon – săvârşeşte Sfânta Liturghie, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat, împreună cu ÎPS Serafim, Mitropolitul Europei Centrale şi de Nord şi PS Visarion, Episcopul Tulcii, rostind cuvânt de învăţătură cu prilejul hramului şi la aniversarea a 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii mănăstirii.
30 iulie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist, la împlinirea a 9 ani de la trecerea în veşnicie.
31 iulie – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi aduce, spre închinarea credincioşilor, racla cu părticica din Lemnul Sfintei Cruci, rostind cuvânt de învăţătură.
2 august – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
5 august – participă, la biserica ,,Sf. Ioachim şi Ana” din municipiul Galaţi, la procesiunea aducerii Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam şi rosteşte cuvânt de învăţătură către slujitorii şi credincioşii prezenţi.
6 august – Schimbarea la Faţă – săvârşeşte, la biserica ,,Schimbarea la Faţă” din municipiul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu prilejul hramului acestei biserici.
7 august – săvârşeşte Sfânta Liturghie, la parohia Viziru de Jos, protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila, înconjurat de un sobor de preoţi din Protoieria Însurăţei, în prezenţa unui mare număr de credincioşi şi tineri, rostind cuvânt de învăţătură.
8 august – participă, la biserica Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” – Vladimireşti, la slujba de pomenire a Maicii Teodosia (Zorica Laţcu), cu prilejul împlinirii a 26 de ani de la trecerea la cele veşnice.
11 august – săvârşeşte Sfânta Liturghie, împreună cu ÎPS Mitropolit Nifon al Târgoviştei, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Sofronie, Episcopul Oradiei, şi PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, la Catedrala din Târgovişte, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nifon, Mitropolitul Ţării Româneşti.
14 august – săvârşeşte, la biserica Mavromol din municipiul Galaţi, înaintea icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Mavromolitissa din Constantinopol, slujba Acatistului şi rugăciunile de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios de la Dunăre care deţine de secole un odor de mare preţ; săvârşeşte, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Adam, judeţul Galaţi, slujba Prohodului Maicii Domnului şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului acestui aşezământ monahal.
15 august – Adormirea Maicii Domnului – săvârşeşte, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Vladimireşti, judeţul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului acestui aşezământ monahal; săvârşeşte slujba de Te‑Deum cu ocazia Zilei Marinei, la Palatul Navigaţiei din municipiul Galaţi, rostind la final un cuvânt de învăţătură; săvârşeşte, la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Galaţi, slujba Vecerniei cu Litie şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului acestui sfânt lăcaş de închinare.
16 august – săvârşeşte, la Mănăstirea „Sf. Martiri Brâncoveni” din localitatea Cârlomăneşti, judeţul Galaţi, slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului acestui aşezământ monahal.
21 august – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
24 august – participă la slujba de pomenire a mamei ÎPS Sale, Rada Crăciun şi a Mitropolitului Antonie Plămădeală al Ardealului, la Cantina „Sf. Nicolae” din cadrul Centrului eparhial.
26 august – săvârşeşte, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, slujba de pomenire a eroilor căzuţi la datorie sau în prizonierat în timpul Primului Război Mondial, cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial;
27 august – participă, la biserica veche din localitatea Lopătari, judeţul Buzău, la Parastasul de 3 ani de la trecerea la cele veşnice a mamei ÎPS Sale.
28 august – săvârşeşte, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Cudalbi, judeţul Galaţi, slujba de sfinţire a Paraclisului cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului, Sfinţii Români şi Sf. Mc. Mariamni“, urmată de Sfânta Liturghie şi de parastasul pentru eroii Primului Război Mondial, pentru slujitorii, monahiile şi ctitorii trecuţi la Domnul, dar şi pentru românii decedaţi în urma cutremului din Italia, la final rostind un cuvânt de învăţătură.
29 august – Tăierea Capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Tecuci şi rosteşte cuvânt de învăţătură; săvârşeşte slujba înmormântării roabei lui Dumnezeu Paulina Toderiţă, în biserica parohiei Furcenii Vechi, jud. Galaţi şi rosteşte cuvânt de mângâiere pentru familia îndoliată.
1 septembrie – Începutul anului bisericesc (Indictionul) – binecuvintează, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, pe tinerii care reprezintă Arhiepiscopia Dunării de Jos, participanţi la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox de la Bucureşti (2‑4 septembrie 2016); săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii la biserica ,,Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul” din municipiul Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş.
3 septembrie – săvârşeşte, la biserica din localitatea Jilavele, judeţul Ialomiţa, slujba Parastasului de 40 de zile, pentru pr. Alexandru Dumitru, fost secretar eparhial şi slujitor la biserica ,,Buna Vestire” din municipiul Galaţi; participă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Visarion din Bucureşti, la slujba Tainei Sfintei Cununii pentru tânărul Cristian Necula.
4 septembrie – slujeşte la prima Sfântă Liturghie săvârşită la Catedrala Mântuirii Neamului, sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care au mai liturghisit Preasfinţitul Părinte Makarios, Episcop de Christoupolis – delegat al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol; Înaltpreasfinţitul Părinte Dimitrios, Mitropolit de Irinopolis – delegat al Patriarhiei Alexandriei; Preasfinţitul Qais, Episcop de Erzurum – delegat al Patriarhiei Antiohiei; Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului; Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului; Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale; Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal; Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal; Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor; Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.
7 septembrie – săvârşeşte, la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Galaţi, slujba Vecerniei cu Litie şi rosteşte cuvânt de învăţătură, cu ocazia hramului acestui sfânt locaş de închinare.
8 septembrie – Naşterea Maicii Domnului – săvârşeşte slujba Sfintei Liturghii, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Cudalbi, judeţul Galaţi, hirotoneşte întru preot pe pc. diac. Ionuţ Dorin Crişan, pe seama parohiei Barcea III, protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu prilejul hramului acestui aşezământ monahal.
9 septembrie – Sf. Ioachim şi Ana – participă, la biserica „Sf. Ana” din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaş.
11 septembrie – săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
12 septembrie – participă, la Capela Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te‑Deum şi rosteşte cuvânt de învăţătură cu ocazia deschiderii noului an şcolar la această instituţie de învăţământ teologic.
13 septembrie – săvârşeşte, la sediul Grupului de Pompieri ,,Eremia Grigorescu” ‑ Galaţi, slujba de pomenire a angajaţilor care au trecut la cele veşnice şi se roagă pentru sănătatea şi ocrotirea tuturor celor care luptă zi de zi pentru salvarea vieţii persoanelor aflate în pericol.
14 septembrie – săvârşeşte slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică a parohiei Independenţa II, protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi şi rosteşte cuvânt de învăţătură.
15 septembrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală, în prezenţa noului comandant şi a angajaţilor Grupului de Pompieri ,,Eremia Grigorescu” – Galaţi, slujba de Te‑Deum cu prilejul Zilei Pompierilor şi al manifestărilor dedicate împlinirii a 168 de ani de la luptele din Dealul Spirii.
17 septembrie – săvârşeşte, la biserica parohiei Fitioneşti, judeţul Vrancea, slujba prohodirii roabei lui Dumnezeu Anca Grigoraş, fiica pr. prof. Aurel Grigoraş, rostind un cuvânt de mângâiere pentru familia îndoliată.
18 septembrie – săvârşeşte, împreună cu ÎPS Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei, slujba de sfinţire a bisericii parohiei Varlaam, protopopiatul Pătârlagele, judeţul Buzău.
24 septembrie – săvârşeşte slujba de resfinţire a bisericii din localitatea Berteştii de Jos, protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila, urmată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia rosteşte cuvânt de învăţătură.
25 septembrie – săvârşeşte, la invitaţia PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, împreună cu PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, PS Visarion, Episcopul Tulcii şi PS Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei şi Noii Zeelande, slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare de la Catedrala Episcopală din Slobozia, urmată de Sfânta Liturghie, la finalul căreia rosteşte un cuvânt de învăţătură.
26 septembrie – săvârşeşte, în Capela „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ a Centrului Eparhial, împreună cu ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, slujba de Te‑ Deum cu ocazia aniversării a 180 de ani de la înfiinţarea Seminarului Teologic Chesarie Episcopul şi Paras‑ tasul pentru ctitorii, profesorii, elevii şi ostenitorii seminarului buzoian; participă, în Catedrala Patriarhală, la slujba de Te‑Deum săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia întâmpinării Preafericitului Părinte Ioan al X‑lea, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi (reprezentantul Patriarhului Georgiei); săvârşeşte, în Catedrala Sfintei Patriarhii, slujba de priveghere închinată Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul şi rosteşte la final un cuvânt de învăţătură.
27 septembrie – Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul – slujeşte, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, la Sfânta Liturghie săvârşită sub protia Preafericitului Părinte Ioan al X‑lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient şi a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la care au coliturghisit ÎPS Ioan, Mitropolit de Rustavi, delegatul Preafericitului Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al Georgiei, ÎPS Gattas, Mitropolit de Bagdad, Kuweit şi Împrejurimi; ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei; ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului; ÎPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale; ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor; ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia; ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului; ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei; ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului; ÎPS Efrem, Arhiepiscop de Bolnisi; PS Qais, Episcop de Erzurum; PS Corneliu, Episcopul Huşilor; PS Lucian, Episcopul Caransebeşului; PS Sofronie, Episcopul Oradiei; PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului; PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului; PS Visarion, Episcopul Tulcii; PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei; PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord; PS Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande; PS Ieronim Sinaitul, Episcop‑vicar Patriarhal; PS Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor; PS Paisie Lugojanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei; dă citire Actului Sinodal comemorativ al Bisericii Autocefale Ortodoxe Române, la împlinirea a 300 de ani de la martiriul Sf. Ierarh Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti.
28 septembrie – slujeşte, la Mănăstirea Antim din Râmnicu‑ Vâlcea, la slujba de sfinţire a bisericii acestui aşezământ monahal, urmată de Sfânta Liturghie, săvârşite sub protia Preafericitului Părinte Ioan al X‑lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient şi a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la care au coliturghisit ierarhii din delegaţiile Patriarhiei Antiohiei şi Patriarhiei Georgiei, precum şi ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; participă la proclamarea oficială a canonizării Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Stânişoara şi Daniil şi Misail de la Turnu.
30 septembrie – participă, la slujba de Te‑Deum, săvârşită în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român şi Preafericitului Părinte Daniel, în cei nouă ani de slujire patriarhală.
1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului – săvârşeşte, la biserica Sf. Împăraţi din municipiul Galaţi, slujba înmormântării roabei lui Dumnezeu Elena Istrate şi rosteşte cuvânt de mângâiere pentru familia îndoliată.
3 octombrie – săvârşeşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Te‑Deum‑ului cu ocazia începerii noului an universitar, rostind cuvânt de învăţătură, în prezenţa Alteţei Sale, Principesa Margareta, custodele Coroanei Regale, a reprezentanţilor Rectoratului, decanilor de facultăţi, profesorilor, studenţilor şi masteranzilor secţiilor teologice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” ‑ Galaţi.
SOCIAL – CULTURALE
19 iulie – participă, la Sala de conferiţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi, la întrunirea de lucru a Comisiei româno‑germane pentru înfiinţarea unei Clinici pentru Tratarea şi Recuperarea Copiilor bolnavi de Cancer, la care au fost prezenţi şi Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale şi de Nord, membrii delegaţiei de specialişti germani în domeniu, reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei şi Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi mai mulţi specialişti în construcţia de clinici şi spitale ‑ prin proiecte europene; vizitează, împreună cu oaspeţii germani, sediul Aşezământului eparhial „Sf. Vasile cel Mare” – Galaţi, precum şi Centrul de zi pentru copii „Speranţa” din cadrul aşezământului.
27 iulie – participă, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat, împreună cu ÎPS Serafim, Mitropolitul Europei Centrale şi de Nord şi PS Visarion, Episcopul Tulcii, la ceremonia de inaugurare a Muzeului etnografic ce conţine obiecte tradiţionale donate de credincioşi din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea.
31 iulie – participă, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la spectacolul „Vara fluturilor voluntari“, organizat cu ocazia încheierii activităţii de voluntariat din cadrul Proiectului „Şcoala de vară 2016 ‑ Voluntariat la palat“.
7 august – participă la întrunirea cu tinerii din tabăra de redescoperire a valorilor tradiţionale româneşti, organizată de Parohia Viziru de Jos, protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.
8 august – participă, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” – Vladimireşti, judeţul Galaţi, la lucrările Simpozionului dedicat Maicii Teodosia (Zorica Laţcu) şi rosteşte un cuvânt evocator despre viaţa şi opera acesteia.
16 august – participă, la Mănăstirea „Sf. Martiri Brâncoveni” – Cârlomăneşti, judeţul Galaţi, la un program cultural‑artistic, susţinut de tinerii de la parohiile protopopiatului Tecuci în cinstea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, ocrotitorii acestui aşezământ monahal.
24 august – prezidează, la Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrul Eparhial întâlnirea consultativă cu cei 40 de tineri, reprezentanţi ai judeţului Galaţi, delegaţi ai Eparhiei la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox (Bucureşti, 1‑4 septembrie 2016).
24 august – prezidează, la Aşezământul Social‑Filantropic „Sf. Mare Mucenic Pantelimon“ de la Lacu‑Sărat, judeţul Brăila, cea de‑a doua întâlnire, cu cei 40 de tineri, reprezentanţi ai judeţului Brăila, delegaţi ai Eparhiei la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox (Bucureşti, 1‑4 septembrie 2016), ocazie cu care se lansează şi volumul „Tinerii în Biserică. Mărturii. Provocări. Răspunsuri“, apărut la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
1 septembrie – prezidează, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi sesiunea de deschidere a primei ediţii a Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Atelierele restaurării”, eveniment organizat în parteneriat cu „Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din Romania” ‑ A.C.R.R.O., rostind cu acest prilej o alocuţiune.
2 septembrie – susţine, la biserica Mavromol din Galaţi, o prelegere despre Icoana făcătoare de minuni Mavromolitissa şi promovarea autenticului în iconografie, în prezenţa participanţilor la Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Atelierele restaurării”.
9 septembrie – participă, la parohia „Sf. Ana” – Galaţi, la Atelierul de creaţie pentru copii şi tineri organizat în cadrul Proiectului „Tradiţie, credinţă şi copilărie autentică”.
10 septembrie – participă, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la concertul de muzică veche românească susţinut de Grupul „Anton Pann“ din Bucureşti, cu prilejul aniversării a 115 ani de la înfiinţarea Palatului Episcopal.
11 septembrie – participă, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, la concertul vocal‑simfonic susţinut de orchestra şi corul Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, cu prilejul aniversării a 115 de ani de la înfiinţarea Palatului Episcopal.
13 septembrie – prezidează, la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, examenele de licenţă de la secţiile de Teologie Didactică şi Teologie Asistenţă Socială, sesiunea septembrie 2016.
15 septembrie – prezidează, la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, examenele de master de la secţiile de Teologie Didactică şi Teologie Asistenţă Socială, sesiunea septembrie 2016.
22 septembrie – participă, la Sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din municipiul Galaţi, la spectacolul „Calea Adevărului“, pus în scenă de compania teatrală Civic Art CvM din Bucureşti, pentru a evoca şi cinsti, într‑o manieră aparte, chipul luminos, viaţa de sfinţenie, opera nemuritoare şi martiriul Sf. Antim Ivireanul.
23 septembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial; participă, la vernisarea expoziţiei „Grădina cu Îngeri” a artistei plastice Silvia Radu din Bucureşti, organizată în cadrul Pavilionului de expoziţii temporare al Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, rostind cu acest prilej o alocuţiune; participă, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ana Aslan“ din municipiul Brăila, la spectacolul „Calea Adevărului“ închinat Sf. Ierarh Antim Ivireanul, la finalul căruia rosteşte cuvântul de învăţătură.
3 octombrie – prezidează, în „Aula Magna“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ ‑ Galaţi, festivitatea de deschidere a cursurilor noului an universitar 2016‑2017 şi rosteşte cuvântul festiv; participă, în Aula „Virgil Madgearu“ a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ – Galaţi, la ceremonia de binecuvântare a drapelului facultăţii şi de deschidere a cursurilor, rostind un cuvânt de învăţătură;– participă, la Teatrul Muzical din Galaţi, la ceremonia de deschidere a cursurilor Facultăţii de Medicină şi Farmacie, rostind o alocuţiune.
5 octombrie – participă, la Centrul de formare continuă „Pr. Dumitru Stăniloae“ de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din Bucureşti, la lucrările Congresului Internaţional de Teologie „Educaţia religioasă a tinerilor în contextul secularizării actuale“, unde susţine prelegerea cu titlul: „Comunicare şi comuniune în viaţa tinerilor implicaţi în programe educaţionale din Arhiepiscopia Dunării de Jos“.
ADMINISTRATIV -SINODALE
27 iulie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii „Sf. M. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat.
7 august – vizitează comunitatea parohială din localitatea Viziru de Jos, protopopiatul Însurăţei, jud. Brăila.
14 august – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii Adam, protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi.
15 august – cercetează canonic obştea Mănăstirii Vladimireşti, protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi;
16 august – cercetează canonic obştea Mănăstirii Cârlomăneşti, protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi;
24 august – prezidează, la Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului Eparhial ‑ Galaţi, întrunirea cu tinerii teologi şi viitoarele lor soţii, însoţiţi de părinţii acestora, acordându‑le arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.
30 august – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.
2 septembrie – prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial;
4 septembrie – vizitează, la invitaţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu alţi ierarhi ai Sfântului Sinod, dar şi tineri participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, şantierul Catedralei Naţionale.
7 septembrie – prezidează, la „Aula Magna“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, consfătuirea anuală cu profesorii de Religie din judeţul Galaţi având ca temă de meditaţie: „2016 – Anul omagial al educaţiei tineretului ortdox şi Anul comemorativ al Sf. Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”, înmânează diploma „Icoana – frumuseţe a Ortodoxiei“; prezidează, la Sala de conferinţe a Protoieriei Brăila, consfătuirea anuală cu profesorii de Religie din judeţul Brăila, având ca temă de meditaţie: „2016 – Anul omagial al educaţiei tineretului ortdox şi Anul comemorativ al Sf. Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”, înmânează diploma „Icoana – frumuseţe a Ortodoxiei“.
8 septembrie – vizitează şi cercetează canonic obştea Mănăstirii Cudalbi, protopopiatul Covurlui, jud. Galaţi.
12 septembrie – după programul liturgic din capelă, vizitează sălile de curs de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi şi binecuvintează cadrele didactice, elevii şi pe părinţii acestora, la început de nou an şcolar; dialoghează cu elevii din clasele primare care funcţionează în cadrul seminarului, oferindu‑le fiecăruia în parte iconiţe şi dulciuri; prezidează, la Centrul Eparhial, şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.
21 septembrie – prezidează, la Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie al Universităţii „Dunărea de Jos“ – Galaţi, examenul de admintere pentru ciclul II studii universitare de masterat, programele „Istorie şi Spiritualitate Filocalică“ şi „Spiritualitate Ortodoxă – asistenţă socială“; prezidează, la Sala ,,Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului Eparhial – Galaţi, examenul de capacitate preoţească, sesiunea septembrie 2015.
29 septembrie – participă, la Reşedinţa Patriarhală, împreună cu ierarhii din eparhiile sufragane Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, la şedinţa Sinodului Mitropolitan.
1 octombrie – vizitează gospodăria anexă a Centrului Eparhial de la Mănăstirea „Sf. Trifon” ‑ Şendreni, jud. Galaţi.
PRIMIRI
18 iulie – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe ÎPS Serafim, Mitropolitul Europei Centrale şi de Nord şi membrii delegaţiei de specialişti germani implicaţi în demararea proiectului „Clinica pentru copii bonavi de cancer”, din cadrul Iniţiativei româno‑germane „Galaţi 2020”.
19 iulie – primeşte, la Reşedinţa arhiepiscopală, pe dl. Ionuţ Pucheanu ‑ primarul municipiului Galaţi, dl. Costel Fotea – preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, dl. Dorin Otrocol – prefectul judeţului Galaţi, dl. Lucian Georgescu – preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, împreună cu specialiştii germani implicaţi în proiectul „Clinica pentru copii bonavi de cancer”.
24 iulie – primeşte, la Reşedinţa Arhiepiscopală, preoţi, monahi şi monahii din întreaga eparhie, precum reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu ocazia aniversării a 22 de ani de la întronizarea ca Ierarh al Dunării de Jos.
1 septembrie – primeşte, la Mănăstirea ,,Sf. M. Mc. Pantelimon” ‑ Lacu Sărat, pe domnul academician Emilian Popescu şi domnul profesor universitar dr. Mihai Maxim.
Gelu Aron, secretar eparhial